Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kávékülönlegesség

coffee-beans-coffee-cup-steaming-facebook-cover.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 


Kávékülönlegességek

 

freddo_espresso.jpgILLY FREDDO ESPRESSO

 

Hogyan készül az illy freddo espresso?

Készítsünk dupla espressot.
A jeget öntsük össze a hideg vízzel és a cukorsziruppal.
Keverjük össze a fentieket egy shakerben (vagy blenderben), s tálaljuk a kisebb freddo üvegpohárban.

Megjegyzés: ajánlott a poharat előtte lehűteni
Hozzávalók: dupla espresso kávé, 20 cc cukorszirup, 40 cc hideg víz, 3 szem jégkocka.

 

 

 

 

 

 

20111206-hazitunder-inycsiklandozo-fuszeres-forro-italok.jpg

Császári melange

 

Hozzávalók:

- 4 tojássárgája
- 4 evőkanál cukor
- 4 adag feketekávé
- 8 cent konyak vagy brandy
- tej ízlés szerint

A négy tojássárgáját verd habosra négy kanál cukorral, majd a habot kanalazd egy bögrébe. Erre öntsd óvatosan a frissen főtt feketét, utána pedig a konyakot. Végül önts hozzá forró tejet, és már tálalhatod is, de tej helyett kínálhatod tejszínnel is.

 

jegeskv.jpg

Jegeskávé

3 gombóc vaníliafagyit meglocsolunk triple sec-el, óvatosan ráöntjük a feketekávét, tetejére tejszínhab kerül, és csokireszelék
akinek esetleg van otthon cointreau, azzal locsolja a triple sec helyett!

ez az eredeti jegeskávé recept, mára már mindenféle jégdarabos kávéra ráfogják, ja és fagyis kehelyben kínáljuk! és ez a kávékülönlegességek közé tartozik, semmiképpen sem a desszert kategória!

 

 

 

 

 

 

 

melange.jpg

 

Melange

a melange nem más, mint tejhabos tejeskávé

tejet kávéval és cukorral összegőzölünk, majd abba a csészébe, amiben kínáljuk hideg tejet külön habosítunk, gyorsan kell dolgozni vele, míg kemény lesz, ebbe a keményhabos tejbe öntjük lassan az összegőzölt tejeskávét

 

 

 

 

 

 

 

szepkavek.jpg

Cappucino

ahogy én készítem: 1 adag kávé + tej + kakaópor összegőzölve cukorral, tetejére tejhab/ tejszínhab, kakaópor és/vagy fahéj kerül
üvegpohárban készítve látványosan el lehet választani a tejet, kávét, tejhabot, de csakis vastagfalúban készítsük

 

 

 

 

 

pict1314.jpg

 

Cafe Borgia


 

Hozzávalók egy pohárhoz:

 

 

 

o     5 dkg Étcsokoládé,

 

o     1,5 dl Tej,

 

o     1 nagy csésze Kávé,

 

o     Tejszínhab,

 

o     Narancshéj.


 

Elkészítés:

 

 

 

   A poharat, amibe tesszük majd ezt az italt, melegítsük át forró vízzel.

 

   A csokit, a tejjel forraljuk fel, majd ezt öntsük bele a pohárba. A forró kávét ezután óvatosan öntsük a tetejére, így képzünk vele egy réteget.

 

Tejszínhabot spray-ből óvatosan fújjunk rá, vagy külön fújjunk egy kis edénykébe, és kanalazzuk a tetejére. Reszeljünk rá egy kis narancshéjat, és már fogyaszthatjuk is.

 

Legjobb, ha összekeverjük, így narancsos-csokis kávénk lesz. Cukor nem szükséges, hisz a csoki is édes, és a tejszín is.

Ízletes e hideg reggelen.

 

montage-623x373.jpg

Toncoffee Cappuccino – igazi kávékülönlegesség

 

Hozzávalók:

  • 10 szem kesudió,
  • 5-6 púpozott teáskanál barnacukor,
  • 4-6 szem aszaltszilva,
  • 4 adag espresso,
  • 2 szem tonkabab,
  • 1,5 dl víz,
  • 0,5 l tej,
  • csokoládéöntet.

Elkészítése:

1 lépés: az alapanyagok összeállítása:

A tonkababot és a kesudiót mozsárban törjük apróra.

2. lépés: az esszencia elkészítés:

Egy kis lábosba tegyük be a cukrot picit hagyjuk, hogy karamellizálódjon, de ne égjen meg. Adjuk hozzá az aszaltszilvát és az összetört magvakat majd lassú tűzön folyamatosan kevergessük. Az elvesztett vízmennyiséget folyamatosan pótoljuk. Az esszencia akkor lesz kész, amikor teljesen megszíneződőt, ekkor vegyük fel a hőfokot és egyszer engedjük forráspont felé, majd vegyük le a lángról, kicsit pihentessük.

3. lépés: az espresso-k elkészítése:

Készítsünk el az espresso kávékat kiöntőedénybe (35 ml/espresso). Válasszunk olyan kávékeveréket, ami lehetőleg mogyorós, csokoládés íz dominál, hogy harmonizáljon az esszenciával és az ital egyensúlyba legyen.

4. lépés: esszencia szűrése:

Szűrő segítségével töltsük az elkészült esszenciát abba a pohárba, amibe szervírozni kívánjuk (minden pohárba jusson kb 2-3 cl esszencia. Lehetőleg üvegpoharat válasszunk, mert abban szebben mutat (lehet különböző méretű poharakat is választani).
Az esszenciára töltsük rá az adag espresso-t, amit az előző lépésben elkészítettünk.

5. lépés: tejkrém (cappuccino hab) elkészítése:

Gőzöljük lágyra a tejkrémet (ne legyen buborékos, homogén fényes legyen). Amennyiben nincs gőzölőfej a kávéfőzőn, készíthetjük tejhabosítóval vagy robotgéppel is. Öntsük fel az espresso kávékat a tejkrémmel.

6. lépés: díszítés:

Díszítsük tetejét csokoládékrémmel, tubus segítségével. Használjunk díszítő tűt vagy hurkapálcát úgy, hogy a lépések között töröljük róla a csokoládét.

A recept elkészíthető otthoni kávéfőzővel is!

Fogyasztás:

Ne hagyjuk kihűlni, egyből fogyasztható, az edényben lévő fennmaradó magok nagyon finomak.